Social
ansvarlighed

REMA Distributions arbejde med samfundsansvar er hverken helligt eller med løftede pegefingre. Men det er vigtigt.

For os handler social ansvarlighed om sund fornuft, høj moral, og et både stærkt og forpligtende samarbejde med partnere og leverandører. Se mere

Som international virksomhed har REMA Distribution et globalt ansvar, og vi forventer, at vores leverandører tager medansvar for arbejdsforhold og miljø i de lande, hvor vores varer fremstilles. Derfor arbejder vi for etisk handel i hele leverandørkæden, der respekterer menneskerettigheder, arbejdstagerrettigheder, miljøkrav og kampen mod korruption.

REMA 1000/REMA Distribution er medlem af DIEH (Dansk Initiativ for Etisk Handel), der fremmer arbejdet med og for etisk handel.Se på dieh.dk og rema1000.dk

Code of Conduct

REMA Distribution har et Code of Conduct, der respekterer FN’s og ILO’s menneskelige og faglige rettigheder. De indgår altid i vores aftaler med leverandørerne. Code of Conduct indeholder bl.a.:

Nultolerance over for børnearbejde. Arbejder børn på 12-15 år, fordi det er tilladt i det pågældende land, skal det ske som del af en oplæring og kun på særlige betingelser. Medarbejdere må ikke afstraffes fysisk, psykisk eller på nogen ydmygende måde. Sundt arbejdsmiljø og ordentlige faciliteter for ansatte. Medarbejdere skal have ret til at organisere sig og forhandle løn fælles. Diskrimination accepteres ikke. Arbejdstid og løn skal overholde landets regler. Det skal være frivilligt at arbejde over, og medarbejderen skal betales for det. REMA 1000/REMA Distribution har ret til at inspicere produktionen for at sikre, at aftalerne overholdes.